Translate

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Μ' έχουν ρωτήσει αρκετές φορές  Αθλητές πολλών διαφορετικών δραστηριοτήτων και κυρίως από το χώρο του Στίβου ,του Μπάσκετ , Ποδοσφαίρου , των Πολεμικών Τεχνών , και ''Πολύ Έντονα'' μάλιστα από Γυναίκες των αεροβικών προγραμμάτων ,Aerobic, κλπ . για ένα πόνο -κάψιμο στης κνήμες ( κοινώς καλάμια ποδιών) . Αυτό είναι ένα κλασσικό σύνδρομο των κνημών κ ονομάζετε  σύνδρομο ''Shin splints''.
                                                                                                               ''Ατζολετακης Μανος''

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ''SHIN SPLINTS''


'Ειναι ο συνηθισμένος πόνος μαζί με ένα έντονο κάψιμο στον έσω πρόσθειο μέρος της κνήμης,

Πόνος ο οποίος σε αναγκάζει να εγκαταλείψεις για ερκετό χρονικό διάστημα, μάλιστα μερικές φορές κ οριστικά, την αθλητική σου δραστηριοτήτα .


                    Eνα μεγαλο κεφαλαιο που συχνα το συνανταμε κ ομως το προσπερναμε 

                                                              Συμπτωματα
Shin Splints προκαλούν πόνο στο μπροστινό μέρος του εξωτερικού σκέλους κάτω από το γόνατο . Ο πόνος της κνήμης  είναι χαρακτηριστικός κ βρίσκεται στο εξωτερικό άκρο της περιοχής μέσα του σκέλους δίπλα στο οστό της κνήμης ( κνήμη ). Μια περιοχή της δυσφορίας μέτρησης 4-6 ίντσες (10-15 cm) σε μήκος είναι συχνά παρούσα. Ο πόνος είναι συχνός και σημειώνεται στο αρχικό μέρος της προπόνησης, τότε μειώνει, μόνο για να επανεμφανιστούν κοντά στο τέλος της προπόνησης. Shin splints μερικές φορές έχει σημειωθεί ότι μπορεί να παρουσιάζει δυσφορία . Ωστόσο, με τα συνεχιζόμενα τραύματα που προκαλούνται με την προπόνηση , ο πόνος μπορεί να γίνει τόσο ακραίος ώστε ο αθλητής να σταματήσει ακαριαία την προπονητική του δραστηριότητα.



Τι προκαλεί |το Shin Splints; 

Ένας κύριος ένοχος που προκαλεί  Shin Splints
είναι μια ξαφνική αύξηση στην απόσταση ή την ένταση ενός προγράμματος προπόνησης. Αυτή η αύξηση στην εργασία των μυών μπορεί να σχετίζεται με φλεγμονή των κνήμικών μυών, μύες εκείνες που χρησιμοποιούνται στην ανύψωση του ποδιού (η κίνηση κατά την οποία οι άξονες πόδι προς την κνήμη). Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί από μια τάση pronate το πόδι (το ρολό υπερβολικά προς τα μέσα πάνω από την αψίδα).

Ομοίως, ένα σφιχτό αχίλλειο τένοντα ή αδύναμο αστράγαλο του οποίου οι μύες αυτοί είναι  ενοχοποιούνται για την ανάπτυξη των Shin Splints.



Ποια είναι η πολύπλευρη προσέγγιση, σχετική ανάπαυση;













  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του σωστού παπουτσιού για τρέξιμο με βάση τον τύπο ποδιών (ευέλικτη πρηνιστών σχέση με τα σταθερά supinator). Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις, ένθετα παπούτσι (orthotics) μπορεί να είναι απαραίτητη.
  • Οι διατάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης γίνεται δύο φορές την ημέρα.Εκτελείται μόνο όταν τα συμπτώματα έχουν γενικά επιλυθεί (συχνά περίπου δύο εβδομάδες) και με πολλούς περιορισμούς:






    1. Ένα επίπεδο και μαλακό έδαφος είναι το καλύτερο.
    2. Απόσταση περιορίζεται στο 50% της εν λόγω ανεκτή preinjury.
    3. Ένταση (ρυθμός) είναι ομοίως κόβεται κατά το ήμισυ.
    4. Πάνω από ένα διάστημα τριών έως έξι εβδομάδων, η σταδιακή αύξηση της απόστασης επιτρέπονται.
    5. Μόνο τότε μπορεί να επιχειρηθεί η σταδιακή αύξηση του ρυθμού.
    6. Workouts όπως στατική ποδηλασία ή την πισίνα λειτουργίας: These θα επιτρέψει την διατήρηση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης .
    7. Εφαρμογή του παγοκύστες μειώνει τη φλεγμονή.
    8. Μπορεί να προληφθεί to Shin Splints;
    9. Στο βαθμό που οι νάρθηκες κνήμης είναι μια ζημία κατάχρηση,Shin Splints μπορεί να προληφθεί με τη σταδιακή αύξηση της άσκησης . 
    10. Τα σωστα υποδήματα μπορεί να βοηθήσουν να αποτρέψει την παρουσιασει Shin Splints.
    11. Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για Shin Splints;


      Οι παράγοντες κινδύνου για νάρθηκες κνήμης περιλαμβάνουν τρέξιμο και υπερ-εκπαίδευση στους λόφους, η ανεπαρκής υποδήματα για αθλητική δραστηριότητα, και κακή εμβιομηχανική του σχεδιασμού των ποδιών και τα πόδια.