Translate

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014






Είστε οι πνεύμονες


                                   


 


                      ATHLETIC HEALTHY FIT MOTIVATION- THE ABSOLUTE ECSTASY ! ! !






      


40 years legacy........
                                   
                                                  40 Χρόνια Πολύτιμης Κληρονομιάς . . .




                                  ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ

•    Ορισμένα είδη άσκησης (π.χ. αποκλειστική εφαρμογή στατικών ασκήσεων, άρση μεγάλων βαρών) καταπονούν το σώμα, με αποτέλεσμα την πρόκληση βλαβών (π.χ. κήλες μυϊκοί σπασμοί).

•    Το πρόγραμμα άσκησης πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε προθέρμανση και αποθεραπεία με ασκήσεις χαλάρωσης.


•    Όχι  άσκηση αμέσως μετά το φαγητό αλλά τουλάχιστον τρεις ώρες μετά το γεύμα.

•    Πείτε όχι στην ορθοστασία.

•    Να κάνετε χρήση καλών αθλητικών υποδημάτων.

•    Η ιατρική εξέταση είναι απαραίτητη πριν την ένταξή σε πρόγραμμα άσκησης. Σε περίπτωση ορισμένων χρόνιων προβλημάτων υγείας πρέπει να καθορίζεται από τον ιατρό η μέγιστη ένταση του προγράμματος άσκησης.

•    Η καθημερινή βάδιση με μέτρια ένταση επί μισή ώρα ημερησίως είναι πρόγραμμα άσκησης κατάλληλο σχεδόν για όλα τα άτομα με ποικίλες ευεργετικές για τον οργανισμό επιδράσεις.

•    Για να ξεκουράζεστε επαρκώς από την άσκηση, συνιστάται καλό ανατομικό στρώμα κατά τον ύπνο, το οποίο πρέπει να αλλάζετε ανά εξαετία περίπου (δείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την ημερομηνία λήξεως).





ABS KOIΛΙΑΚΟΙ...

Ο σχηματισμός και το ‘καθάρισμα’ των κοιλιακών εξαρτάται από το ποσοστό λίπους που βρίσκεται πάνω και ενδιάμεσα από τις μυϊκές ίνες. Λιγότερα αποθέματα λίπους στην κοιλιακή περιφέρεια κάνει τους κοιλιακούς μύες να είναι πιο εμφανείς. Η ενδυνάμωση των μυών πρέπει να συνοδεύεται από την καύση του λίπους.

Η εκγύμναση ενός συγκεκριμένου σημείου δεν εξ’ υπακούει και περισσότερη καύση σ΄αυτό το σημείο. Ο μεταβολισμός καίει λίπος για παραγωγή ενέργειας από όπου υπάρχουν αποθέματα σ΄όλο το κορμί, όχι μόνο στο σημείο που γυμνάζουμε.

Δίαιτα: Για την μείωση λίπους χρειάζεται να μειώσουμε την κατανάλωση λιπαρών ουσιών στην διατροφή μας και να αυξήσουμε την κατανάλωση υδατανθράκων ( όπως ρύζι, δημητριακά, πατάτες).
Άσκηση: Aερόβια άσκηση μέτριας έντασης βοηθά στην καύση των αποθεμάτων λίπους που έχουμε στο κορμί. Αερόβια άσκηση είναι η άσκηση στην οποία χρησιμοποιούνται μεγάλες μυϊκές μάζες και αυξάνει την καρδιακή συχνότητα, τον ρυθμό αναπνοής και την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος. Η άσκηση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 3 – 4 φορές την βδομάδα, για 30 – 40 λεπτά. Η ένταση πρέπει να είναι μέτρια (στο σημείο που αυξάνεται λίγο ο ρυθμός της αναπνοής) και όχι ψηλή σε σημείο που να προκύπτει κόπωση. Σε ψηλή ένταση γίνεται καύση γλυκογόνου, ενώ σε μέτρια γίνεται καύση λίπους.
Το χρονικό διάστημα για την επίτευξη κάποιας εμφανούς διαφοράς εξαρτάται από την αρχική κατάσταση. Ως μέσος όρος να αναμένεται ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μέσα σε 2-3 μήνες. Αυτή είναι και η διάρκεια που χρειάζεται ένας μέσος μεταβολικός ρυθμός να αυξηθεί και αποδώσει σε ψηλότερο επίπεδο. Η προσπάθεια όμως δεν σταματά εκεί. Χρειάζεται διατήρηση του αποτελέσματος με ένα τακτικό πρόγραμμα εκγύμνασης.
1. Σιγουρευτείτε ότι πράγματι θέλετε να αποκτήσετε σχηματισμένους κοιλιακούς
Εκτός αν είστε προικισμένοι γενετικά, η προσπάθεια είναι μεγάλη και ο χρόνος πολύς για να χαθεί λίπος από το στομάχι και να τονωθούν οι μυς. Κάποτε είναι πιο ρεαλιστικό και προσιτό να στοχεύει κάποιος για ένα επίπεδο στομάχι.
2. Μην χάνετε το χρόνο σας για «τοπικό αδυνάτισμα»
Οι κοιλιακοί μυς δεν θα σχηματιστούν, έστω και αν κάνετε 10,000 sit-ups την ημέρα. Ο λόγος είναι απλός: η εκγύμναση ενός συγκεκριμένου μυ δεν επηρεάζει τα αποθέματα λίπους που τον καλύπτουν.
3. Γυμναστείτε με αερόβιες ασκήσεις
Ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε το περιττό λίπος από το στομάχι, ή οπουδήποτε αλλού, είναι η αερόβια άσκηση όπως είναι το κολύμπι, το τροχάδι, η ποδηλασία κλπ. Όποια αερόβια άσκηση και να κάνετε, θα βοηθήσει στην καύση λίπους, φτάνει η άσκηση να γίνεται σε μέτρια ένταση για τουλάχιστον 30 λεπτά.
4. Γυμναστείτε με ασκήσεις αντίστασης
Οι ασκήσεις με αλτήρες, όργανα αντίστασης, ή ασκήσεις που χρησιμοποιείται το βάρος του σώματος για αντίσταση αυξάνουν τον μεταβολισμό. Αφού αυξηθεί ο μεταβολισμός, τότε η μείωση του υποδόριου λίπους είναι πιο εύκολη.
5. Προσέχετε τι τρώτε
Οι περιττές θερμίδες που καταναλώνετε αποθηκεύονται σαν λίπος. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε είναι να τρώτε περισσότερα φαγητά που περιέχουν υδατάνθρακες και λιγότερα φαγητά που περιέχουν λιπαρά. Με λίγα λόγια, η διατροφή πρέπει να περιέχει φαγητά όπως τα μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, δημητριακά, ενώ τα τηγανητά, τα γλυκά, κόκκινο κρέας, τυρί, παγωτό, τσιπς πρέπει να αποφεύγονται.
6. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να ενδώσει σε «εύκολες λύσεις»
7. Γυμνάστε τους κοιλιακούς μυς
Αφού μειώσετε το λίπος, θα πρέπει να έχετε τους κοιλιακούς μυς γυμνασμένους και τονωμένους.
8. Μην κουράζεστε με ασκήσεις που γυμνάζουν τους καμπτήρες της λεκάνης
Ένα κοινό λάθος είναι η υπερπροσπάθεια, όπου το κεφάλι και η ωμοπλάτη σηκώνεται περισσότερο από το κανονικό με αποτέλεσμα να γίνεται χρήση άλλων μυϊκών ομάδων εκτός από τους κοιλιακούς. Επίσης, ασκήσεις ανύψωσης των ποδιών, ή ασκήσεις με τα πόδια σταθεροποιημένα σε πάγκο τείνουν να κάνουν χρήση των καμπτήρων μυών της λεκάνης αντί των κοιλιακών μυών.
9. Δοκιμάστε όργανα που στηρίζουν το κεφάλι
Νέα όργανα στην αγορά υποβοηθούν τις ασκήσεις για κοιλιακούς με την στήριξη των χεριών και του κεφαλιού για πιο σωστή κίνηση και προστασία από τραυματισμούς στον αυχένα και σπόνδυλο γενικά.
10. Μην αγχωθείτε
Μην ξεχνάτε ότι η ζωή συνεχίζεται έξω από το γυμναστήριο και ότι η όλη προσπάθεια για τους τέλειους κοιλιακούς δεν έχει καμία εγγύηση.




Atzoletakis Abs


abs...
Δοκιμάζοντας ασκήσεις που επικεντρώνονται στα μέρη του σώματος που θέλουν περισσότερη «δουλειά» και σε συνδυασμό με την αεροβική (την σωστή διατροφή και το πολύ νερό, φυσικά) τα αποτελέσματα θα έρθουν πολύ ταχύτερα και πολύ εντονότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/exercise/article/173033/mesa-h-koilia-exo-to-sththos-askhseis-gia-gynaikes.html
Πηγή: www.in2life.gr
Δοκιμάζοντας ασκήσεις που επικεντρώνονται στα μέρη του σώματος που θέλουν περισσότερη «δουλειά» και σε συνδυασμό με την αεροβική (την σωστή διατροφή και το πολύ νερό, φυσικά) τα αποτελέσματα θα έρθουν πολύ ταχύτερα και πολύ εντονότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/exercise/article/173033/mesa-h-koilia-exo-to-sththos-askhseis-gia-gynaikes.html
Πηγή: www.in2life.gr





Totally Athletic Motivation





Δοκιμάζοντας ασκήσεις που επικεντρώνονται στα μέρη του σώματος που θέλουν περισσότερη «δουλειά» και σε συνδυασμό με την αεροβική (την σωστή διατροφή και το πολύ νερό, φυσικά) τα αποτελέσματα θα έρθουν πολύ ταχύτερα και πολύ εντονότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/exercise/article/173033/mesa-h-koilia-exo-to-sththos-askhseis-gia-gynaikes.html
Πηγή: www.in2life.Δοκιμάζοντας ασκήσεις που επικεντρώνονται στα μέρη του σώματος που θέλουν περισσότερη «δουλειά» και σε συνδυασμό με την αεροβική (την σωστή διατροφή και το πολύ νερό, φυσικά) τα αποτελέσματα θα έρθουν πολύ ταχύτερα και πολύ εντονότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/exercise/article/173033/mesa-h-koilia-exo-to-sththos-askhseis-gia-gynaikes.html
Πηγή: www.in2life

ΣΤΙΒΟΣ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ COME BACK


Τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής τους τις πήραν παρέα. Ίσως γιατί δεν θέλησαν να πάνε κόντρα στη φύση, που επέλεξε να είναι η μία δίπλα στην άλλη από την πρώτη στιγμή που είδαν τον κόσμο. Η Ειρήνη και η Άννα Βασιλείου ήρθαν στη ζωή, πριν από 24 χρόνια, με λίγα λεπτά διαφορά η μία από την άλλη. Η ομοιότητα στα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν είναι το μόνο πράγμα που έχουν κοινό, αφού αμφότερες διαθέτουν ταχύτητα, ταλέντο και την προοπτική μιας καλής πορείας στους ελληνικούς στίβους. Κι αυτό το απέδειξαν το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ, στην επανεμφάνιση τους στους στίβους ύστερα από περίπου πέντε χρόνια απουσίας.

Πριν μια οκταετία οι δύο αθλήτριες από την Κρήτη απασχόλησαν θετικά με τις εμφανίσεις τους. Τόσο στην κατηγορία των κορασίδων όσο και σε εκείνη των νεανίδων, τράβηξαν τα βλέμματα και αποτέλεσαν τον διακαή πόθο προπονητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι δύο αθλήτριες αποφάσισαν το 2008 να αφήσουν τον αθλητισμό στην άκρη και να ρίξουν το βάρος τους στις σπουδές τους. Κι έτσι έγινε. Η Άννα τελείωσε την Φαρμακευτική και η Ειρήνη την ΑΣΟΕΕ. Επέστρεψαν στην Κρήτη και από φέτος στους αγωνιστικούς στίβους, εντυπωσιάζοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τις εμφανίσεις τους σε 60, 200 και 400 μέτρα. Ο Άρης Βισκαδουράκης, ο άνθρωπος που τις ανέδειξε, έγινε και πάλι ο προπονητής τους και η προπόνηση καθημερινή τους συνήθεια.

«Η απόφαση ήταν κοινή. Επιλέξαμε να σταματήσουμε τον αθλητισμό και να ασχοληθούμε με τις σπουδές μας. Ηταν και όλη η πίεση που είχε δημιουργηθεί γύρω μας και οδήγησε προς εκείνη την απόφαση», είπε η Άννα και η Ειρήνη την συμπλήρωσε: «Όταν γυρίσαμε στην Κρήτη, ο προπονητής μας επέμενε να ξαναρχίσουμε, γιατί έβλεπε πως έχουμε τις δυνατότητες. Τελικά μας έπεισε. Παράλληλα επιστρέψαμε στην ΓΕΗ, όπου υπάρχει... χημεία».

Οι δύο κοπέλες από το καλοκαίρι θα συναγωνίζονται η μία την άλλη, αφού αμφότερες θα ασχοληθούν με τα 400 μέτρα. «Δεν είδαμε ποτέ ανταγωνιστικά η μία την άλλη», λέει η Άννα και η Ειρήνη εξηγεί: «Όταν νικάει η αδελφή μου είναι σα να νικάω εγώ. Μόνο αυτό το συναίσθημα μπορώ να έχω».

Η Ειρήνη Βασιλείου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν τρίτη στον τελικό των 200μ με 25.36, ωστόσο στον προκριματικό βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με 24.85. Η αθλήτρια έτρεξε και 60μ, όπου στον προκριματικό τερμάτισε σε 7.65 και στον τελικό σε 7.72 (7η θέση). Από την άλλη η Αννα Βασιλείου ήταν δεύτερη στα 400μ με 55.41. Οι δύο αθλήτριες, έχοντας προσαρμόσει την καθημερινότητά τους μεταξύ δουλειάς και προπόνησης, στοχεύουν το καλοκαίρι να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να κερδίσουν θέση στην εθνική ομάδα.


ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  
 10 φορες χρυση πανελληνιονικης στις κατηγ.Παγκορ. Κορασιδων
Ρεκορ σχολικων αγωνων στα 8μ με 10’13 στην Καστορια το 2004
2η επιδοση ολων των εποχων στα 80μ με χρονο 9’94  το 2005
2η επιδοση ολων των εποχων 4χ300μ παν.Πρωτ/μα κατηγορια Κορασιδων το 2005
Παν/νιο ρεκορ κλειστου στιβου Κορασιδων στα 60μ με χρονο 7΄78 το 2006
1η στη συναντηση Ελλας-Κυπρος στα4χ100 με πανελληνιο Ρεκορ το 2006 κατηγ. κορασιδων και 2η στα 100μ στους ιδιους αγωνες

ΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
10 φορες χρυση πανελληνιονικης στις κατηγοριες Παγκορασιδων Κορασιδων
Ρεκορ ολων των εποχων στα 150μ με χρονο 18,52  το 2004
6η στους παγκοσμιους σχολικους αγωνες στα 200μ το 2006
1η στους Βαλκανικους Π/Κ στα 400μ στην Τουρκια με χρονο 54’79
3η Στους Βαλκανικους Ε/Ν στα 400μ με χρονο 55’18 τριπολη το 2006

 ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.....

KAI ΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ....

Μ' έχουν ρωτήσει αρκετές φορές  Αθλητές πολλών διαφορετικών δραστηριοτήτων και κυρίως από το χώρο του Στίβου ,του Μπάσκετ , Ποδοσφαίρου , των Πολεμικών Τεχνών , και ''Πολύ Έντονα'' μάλιστα από Γυναίκες των αεροβικών προγραμμάτων ,Aerobic, κλπ . για ένα πόνο -κάψιμο στης κνήμες ( κοινώς καλάμια ποδιών) . Αυτό είναι ένα κλασσικό σύνδρομο των κνημών κ ονομάζετε  σύνδρομο ''Shin splints''.
                                                                                                               ''Ατζολετακης Μανος''

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ''SHIN SPLINTS''


'Ειναι ο συνηθισμένος πόνος μαζί με ένα έντονο κάψιμο στον έσω πρόσθειο μέρος της κνήμης,

Πόνος ο οποίος σε αναγκάζει να εγκαταλείψεις για ερκετό χρονικό διάστημα, μάλιστα μερικές φορές κ οριστικά, την αθλητική σου δραστηριοτήτα .


                    Eνα μεγαλο κεφαλαιο που συχνα το συνανταμε κ ομως το προσπερναμε 

                                                              Συμπτωματα
Shin Splints προκαλούν πόνο στο μπροστινό μέρος του εξωτερικού σκέλους κάτω από το γόνατο . Ο πόνος της κνήμης  είναι χαρακτηριστικός κ βρίσκεται στο εξωτερικό άκρο της περιοχής μέσα του σκέλους δίπλα στο οστό της κνήμης ( κνήμη ). Μια περιοχή της δυσφορίας μέτρησης 4-6 ίντσες (10-15 cm) σε μήκος είναι συχνά παρούσα. Ο πόνος είναι συχνός και σημειώνεται στο αρχικό μέρος της προπόνησης, τότε μειώνει, μόνο για να επανεμφανιστούν κοντά στο τέλος της προπόνησης. Shin splints μερικές φορές έχει σημειωθεί ότι μπορεί να παρουσιάζει δυσφορία . Ωστόσο, με τα συνεχιζόμενα τραύματα που προκαλούνται με την προπόνηση , ο πόνος μπορεί να γίνει τόσο ακραίος ώστε ο αθλητής να σταματήσει ακαριαία την προπονητική του δραστηριότητα.



Τι προκαλεί |το Shin Splints; 

Ένας κύριος ένοχος που προκαλεί  Shin Splints
είναι μια ξαφνική αύξηση στην απόσταση ή την ένταση ενός προγράμματος προπόνησης. Αυτή η αύξηση στην εργασία των μυών μπορεί να σχετίζεται με φλεγμονή των κνήμικών μυών, μύες εκείνες που χρησιμοποιούνται στην ανύψωση του ποδιού (η κίνηση κατά την οποία οι άξονες πόδι προς την κνήμη). Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί από μια τάση pronate το πόδι (το ρολό υπερβολικά προς τα μέσα πάνω από την αψίδα).

Ομοίως, ένα σφιχτό αχίλλειο τένοντα ή αδύναμο αστράγαλο του οποίου οι μύες αυτοί είναι  ενοχοποιούνται για την ανάπτυξη των Shin Splints.



Ποια είναι η πολύπλευρη προσέγγιση, σχετική ανάπαυση;













  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του σωστού παπουτσιού για τρέξιμο με βάση τον τύπο ποδιών (ευέλικτη πρηνιστών σχέση με τα σταθερά supinator). Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις, ένθετα παπούτσι (orthotics) μπορεί να είναι απαραίτητη.
  • Οι διατάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης γίνεται δύο φορές την ημέρα.Εκτελείται μόνο όταν τα συμπτώματα έχουν γενικά επιλυθεί (συχνά περίπου δύο εβδομάδες) και με πολλούς περιορισμούς:






    1. Ένα επίπεδο και μαλακό έδαφος είναι το καλύτερο.
    2. Απόσταση περιορίζεται στο 50% της εν λόγω ανεκτή preinjury.
    3. Ένταση (ρυθμός) είναι ομοίως κόβεται κατά το ήμισυ.
    4. Πάνω από ένα διάστημα τριών έως έξι εβδομάδων, η σταδιακή αύξηση της απόστασης επιτρέπονται.
    5. Μόνο τότε μπορεί να επιχειρηθεί η σταδιακή αύξηση του ρυθμού.
    6. Workouts όπως στατική ποδηλασία ή την πισίνα λειτουργίας: These θα επιτρέψει την διατήρηση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης .
    7. Εφαρμογή του παγοκύστες μειώνει τη φλεγμονή.
    8. Μπορεί να προληφθεί to Shin Splints;
    9. Στο βαθμό που οι νάρθηκες κνήμης είναι μια ζημία κατάχρηση,Shin Splints μπορεί να προληφθεί με τη σταδιακή αύξηση της άσκησης . 
    10. Τα σωστα υποδήματα μπορεί να βοηθήσουν να αποτρέψει την παρουσιασει Shin Splints.
    11. Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για Shin Splints;


      Οι παράγοντες κινδύνου για νάρθηκες κνήμης περιλαμβάνουν τρέξιμο και υπερ-εκπαίδευση στους λόφους, η ανεπαρκής υποδήματα για αθλητική δραστηριότητα, και κακή εμβιομηχανική του σχεδιασμού των ποδιών και τα πόδια.